2 ay önce
34 Görüntüleme

Wifi Saha Keşif Hizmeti

Teknolojiler: Ağ Teknolojileri
Ekahau
Kurulum / Tek Seferlik Servisler

Bir Wi-Fi saha keşif hizmeti, işletmeler için önemli bir adımdır çünkü kablosuz ağ performansının en üst düzeye çıkarılmasında kilit bir rol oynar. Detaylı bir saha keşfi ile işletmeler, sinyalin zayıf olduğu alanları, olası girişim kaynaklarını ve bağlantı sorunları olan bölgeleri belirleyebilirler.
Bu detaylı değerlendirme, erişim noktalarını stratejik bir şekilde yerleştirmeye, kapsamı optimize etmeye ve genel ağ güvenilirliğini artırmaya yardımcı olur. Ayrıca, kapsamlı bir saha keşfi, potansiyel sorunları tahmin etmeye ve önlemeye yardımcı olarak, gelecekteki sorun giderme çabalarını azaltır. Sonuç olarak, Wi-Fi kullanıcıları için kesintisiz bağlantı sağlanır ve işletme ağ altyapısının verimliliği ve üretkenliği optimize edilmiş olur.
Mevcut Wi-Fi şebekesinde yavaşlıklar, kopmalar ve sinyal düşüklükleri olan kurumlar için de Wi-Fi test hizmetimizle problemlerin tespitini yapıyor ve bunların düzelebilmesi için atılması gereken adımları belirliyoruz. Bu danışmanlık hizmetimiz sonucunda tavsiyelerimiz uygulandığında, ortalamada Wi-Fi performansının %15 ila %20 arttırmaktayız.
Wi-Fi saha keşfi, dünyada bu alanda lider Ekahau firmasının yazılım ve donanım çözümleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Wi-Fi saha keşif hizmetinin işletmeler için birkaç önemli faydası bulunmaktadır:

Optimize Edilmiş Wi-Fi Performansı: Detaylı bir saha keşfi, ağ performansını en üst düzeye çıkarmak için erişim noktalarının doğru konumlandırılmasına yardımcı olur. Bu da daha güçlü ve istikrarlı bir kablosuz bağlantı sağlar.
Sorunların Önlenmesi: Saha keşfi, olası girişimleri, zayıf bağlantı noktalarını veya kapsama alanı dışında kalan bölgeleri tespit ederek sorunların önceden belirlenmesine imkan tanır. Böylece, sorunlar fark edilmeden önce çözülebilir.
Verimlilik ve Çalışan Memnuniyeti: Güçlü ve kesintisiz bir Wi-Fi bağlantısı, çalışanların işlerini daha verimli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur ve iş verimliliğini artırır. Bu da çalışan memnuniyetini yükseltir.
Maliyet ve Zaman Tasarrufu: Sorunların önceden tespit edilmesi, daha az sorun giderme gerektirir, böylece zaman ve maliyet tasarrufu sağlar.
Bu faydalar, işletmelerin daha güçlü, daha güvenilir ve daha verimli bir kablosuz ağ altyapısı oluşturmasına yardımcı olur.

Sıklıkla karşılaşılan ağ sorunları nelerdir?

Wi-Fi ağ bağlantı problemleri, kesintileri (kopma, networke bağlanamama vb.)
Hız düşüklüğü, PING yüksekliği sorunları,
Online görüşmelerde kullanıcıların yaşadığı Wi-Fi sıkıntıları,
VOIP- Voice Over IP sorunları,
Erişim noktalarının hatalı planlanması ve yanlış yerlere konumlandırılması,

Sektörel Bazlı Yaşanılan Wi-Fi Sorunları Nelerdir?

Fabrikalarda metal yoğunluğu olan alanlarda Wi-Fi çekim kalitesinin azalması,
Üretim Tesislerinde veya depolarda kullanılan programlar (stok yönetimi vb.) üzerinde yaşanılan sorunlar (Barkod okuyucuların Wi-Fi şebekesine verimli olarak bağlanamaması vs.)
Wi-Fi kullanıcı sayısının çok olduğu veya belli saatlerde yoğun kullanılan bölümlerin yaşadığı Wi-Fi performans düşüklükleri (toplantı odaları, konferans salonları, ortak alanlar vb.)
Otellerde, çocuk oyun alanlarında, havuz kenarlarında, alt katta olan odalarda, belirli yerler dışındaki geniş alanlarda Wi-Fi çekim sıkıntısı, video görüntüleme, donma vs sorunları,
AVM, stadyum, hastaneler, plazalar, iş merkezlerinde karşılaşılan çekim gücü, ağ sorunları,
Üniversiteler, Butik Özel Okullarda yaşanan Wi-Fi problemleri,

       Hizmet kapsamı, kurulum hizmetinin net bir şekilde tanımlanması, sağlanacak hizmet ile beklentilerin yönetilmesine, hizmet verenin ve hizmet alanın sağlanan hizmet konusunda uyumlu olmasına yardımcı olur.


Spektrum analizi yapılacak sahada çalışan ve birbiriyle haberleşen cihazların marka model bilgileri edinilmelidir.
Ayrıca, bu cihazların haberleşme frekanslarının bilgileri tarafımıza iletilmelidir.
Önemli Bilgiler


Bu hizmet paketi Wi-Fi saha keşfi yapılacak alanın büyüklüğünün 20.000 m2’ye kadar olduğu mekanlarda geçerlidir. 20.000 m2’yi geçen mekanlar için fiyat tablosunu incelemeniz gerekmektedir.


Bu hizmet paketi yerinde keşfi kapsamaktadır. İstanbul dışında ki şehirler için iş ortağınızdan detaylı bilgi almanız gerekmektedir.


Wi-Fi şebekesinin kullanıldığı büyük alanlar için Wİ-Fi saha keşfi önerilmektedir. Tavsiye edilen alanların bir bölümü aşağıda sunulmaktadır;


Fabrikalar, Plazalar, Üretim Tesisleri, Oteller, Stadyumlar, İş Merkezleri, AVM’ler, İş Merkezleri, Özel Okullar, Hastaneler vb.
       Hizmet kapsamının net bir şekilde tanımlanması, beklentilerin yönetilmesine, yanlış anlamaların önlenmesine ve hem hizmet verenin hem de hizmet alanın sağlanan hizmetler konusunda uyumlu olmasını sağlamaya yardımcı olur.


Ekahau’nun en güncel versiyonu yüklü olan Ipad ve bu cihaza takılan Ekahau Sidekick donanımı ile saha keşfi gerçekleştirilmektedir.
Test yapılan lokasyonun kat planı Ekahau yazılımına tanıtıldıktan sonra yürüyerek Wi-Fi testi yapılmaktadır.
Yürüme sırasında Sidekick donanımı, hem 802.11a/b/g/n/ac/ax sinyallerini hem de 802.11a/b/g/n/ac/ax olmayan sinyalleri (non-wifi) dinleyerek kat planı üzerinde sinyal yoğunluğu haritası oluşturmaktadır.
Sinyal yoğunluğu haritası dışında sinyal gürültü oranı, data hızı, ilişkili erişim noktası vb. gibi farklı çıktılar da sunulmaktadır.
Tüm bu veriler saha keşfinden sonra 3 iş günü içerisinde detaylı bir rapor ile paylaşılmaktadır.
Wi-Fi saha keşfi sonucunda ortaya çıkan örnek bir ısı haritası aşağıda sunulmaktadır. Wi-Fi sinyalinin en kötü olduğu yerler gri, daha iyi olduğu yerler sarı, en iyi olduğu yerler yeşil ile gösterilmektedir.
© 2024 Yönetilen Servisler - DİPLOKİON BİLİŞİM SİSTEMLERİ A.Ş. All rights reserved. Powered By BUBERKA