2 ay önce
43 Görüntüleme

KOBİ’ler için Bilgi Güvenliği Ön Değerlendirme Hizmeti

Teknolojiler: Danışmanlık
Yönetilen Servisler
Kurulum / Tek Seferlik Servisler
Güvenlik

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) bilgi güvenliği olgunluk seviyesinin, uluslararası standartların temel gereksinimlerine ilişkin açıklık analizi (GAP) ile ölçümlenmesidir.

Bilgi güvenliği süreçlerini değerlendirmek, güvenlik açıklarını belirlemek ve uygun önlemleri almak amacıyla gerçekleştirilen bir analiz sürecidir.

Bu analiz, organizasyonun bilgi varlıklarını koruma, veri güvenliğini artırma ve potansiyel riskleri en aza indirme amacını taşır.

       Hizmet kapsamının net bir şekilde tanımlanması, beklentilerin yönetilmesine, yanlış anlamaların önlenmesine ve hem hizmet verenin hem de hizmet alanın sağlanan hizmetler konusunda uyumlu olmasını sağlamaya yardımcı olur.

KOBİ’lerin bilgi güvenliği olgunluk seviyelerinin tespiti için, uluslararası standartların temel aldığı aşağıdaki başlıklar ile açıklık analizi gerçekleştirilecektir:
*Politika ve Yazılı Düzenlemeler

*Tedarikçi Yönetimi

*Kullanıcı Hesap Yönetimi

*Erişim Yetkilendirmeleri

*Kimlik Doğrulama ve Oturum Yönetimi

*Sızma ve Zafiyet Testi

*Zararlı Yazılımlardan Korunma

*Yama Yönetimi

*Kişisel Verilerin Korunması ve Veri Güvenliği

*Yedekleme

*Fiziki Güvenlik

Hizmet sonunda açıklıkların belirtildiği rapor paylaşılmaktadır.
Bu danışmanlık, standartların temel istediği gereksinimler için gerçekleştirilmekte olup, COBIT, NIST, ISO 27001 gibi uluslararası standartların bütün gereksinimlerini kapsamamaktadır. Bilgi güvenliği için temel konular ele alınarak, genel bir bilgi güvenliği açıklık (Gap) analizi gerçekleştirilecektir.
© 2024 Yönetilen Servisler - DİPLOKİON BİLİŞİM SİSTEMLERİ A.Ş. All rights reserved. Powered By BUBERKA