Anasayfa Blog Genel Commvault Temiz Oda Konseptini Baştan Aşağı Değiştiriyor: Teknolojiyi Demokratikleştiriyor ve CISO’lara/CIO’lara Saldırıya Uğradıklarında Kurtarabileceklerine Dair Güven Veriyor 
Commvault Temiz Oda Konseptini Baştan Aşağı Değiştiriyor: Teknolojiyi Demokratikleştiriyor ve CISO’lara/CIO’lara Saldırıya Uğradıklarında Kurtarabileceklerine Dair Güven Veriyor 

Commvault Temiz Oda Konseptini Baştan Aşağı Değiştiriyor: Teknolojiyi Demokratikleştiriyor ve CISO’lara/CIO’lara Saldırıya Uğradıklarında Kurtarabileceklerine Dair Güven Veriyor 

Commvault Temiz Oda Konseptini Baştan Aşağı Değiştiriyor: Teknolojiyi Demokratikleştiriyor ve CISO’lara/CIO’lara Saldırıya Uğradıklarında Kurtarabileceklerine Dair Güven Veriyor 

 Hibrit bulut için siber dayanıklılık ve veri koruma çözümlerinin önde gelen sağlayıcısı olan Commvault, temiz oda teknolojisinde yeni bir çağın başladığını duyuruyor.  

Şirket, çığır açan Commvault ® Cloud Cleanroom  Kurtarma çözümüyle , modern dünyada kurtarmanın her açıdan nasıl göründüğünü dönüştürüyor:  

  • Şirketler bir siber saldırıdan sonra verilerinin temiz bir kopyasını güvenli ve emniyetli bir şekilde   nasıl kurtarabilirler;
  • nerede kurtarılabilirler – buluta talep üzerine temiz oda kurtarmayı başlatarak; 
  • hangi şirketler temiz oda teknolojisine erişebilir – sadece Fortune 50 değil, her ölçekteki kuruluş; ve 
  • Kurtarma testinin ne zaman yapılabileceği – istenirse aylık olarak – böylece CISO’lar yönetim kurullarına güvenle, ‘darbeye yakalandığımızda temiz bir kurtarma yapabileceğimizi biliyoruz’ diyebilecekler.  

Temiz oda, güvenli siber kurtarma senaryoları için sıklıkla kullanılan izole edilmiş bir kurtarma ortamıdır. Ancak, geleneksel temiz odalar genellikle kaynak yoğun olup, kuruluşların her sunucu ve her konumdaki her kritik uygulama için çoğaltılmış ortamlar sürdürmesini gerektirir. Birçok kuruluş bunu yapmayı göze alamaz.  

Ek olarak, birçok şirketin bu tür hibrit ortamlardaki tüm karşılıklı bağımlılıkları test etmek için gereken zamana, paraya veya personele sahip olmaması, saldırıya uğradıklarında kurtarılabileceklerini bilmelerini sağlar. Test edebilirlerse ve başarısız olurlarsa, genellikle tekrar test etmek için kaynakları olmaz. Bu, kuruluşları deneyimsiz, savunmasız ve kötü aktörlerin insafına bırakır. Commvault bu sorunları çözüyor.  

Temiz Oda Konsepti Yeniden Tasarlandı 

Commvault temiz oda kavramını baştan aşağı yeniden tasarladı.  

İlk olarak, Cleanroom Recovery, Commvault’un SaaS müşterilerini* desteklemek için genişletiliyor. Bu dağıtım seçeneği, teknolojiyi demokratikleştiriyor, böylece her ölçekteki şirket tekliften faydalanabiliyor. İkinci olarak, temiz oda bulutta barındırılıyor. Kötü niyetli kişiler saldırdığında, Cleanroom Recovery, kurtarmayı Microsoft Azure’da temiz ve izole bir konuma düzenlemek için tasarlanmıştır. Müşteriler bunu talep üzerine yapabilir ve yalnızca kullandıklarında ödeme yapabilirler. Üçüncüsü, Cleanroom Recovery, kuruluşlara siber kurtarma planlarını BT altyapıları genelinde kolayca hızlı ve düzenli olarak test etme ve gerekirse yeniden test etme olanağını benzersiz bir şekilde sağlar.  

“Felaket kurtarmada, kurtarma stratejinizi yılda bir kez test etmek yeterliydi. Örneğin, doğal bir felakette, kötü niyetli kişilerin sistemlerinize sızması konusunda endişelenmenize gerek kalmazdı. Tek yapmanız gereken kurtarabilmenizdi. Şimdi, yapay zeka destekli saldırılarla tehdit vektörleri her saat değişiyor. Sadece kurtarmanızı sık sık test etmek değil, aynı zamanda bulutta kurtarabileceğiniz temiz bir yeriniz olduğunu bilmek hiç bu kadar önemli olmamıştı,” diyor Commvault CTO’su Brian Brockway.  

Temiz Oda Geri Kazanımının sayısız faydası vardır.  

Basit:  

  • Müşteriler Microsoft Azure’da talep üzerine temiz odayı hızla kurabilirler.  
  • Cleanroom Recovery ayrıca uygulamaların ve bu uygulamaların dayandığı verilerin kurtarılmasını da basitleştirir. Örneğin, Cleanroom Recovery Microsoft Active Directory’yi geri yüklemek için tasarlanacaktır*. Bu, tüm uygulamalara ve diğer kritik kurumsal varlıklara insan erişimini kontrol eden hizmettir. Active Directory’yi kolayca geri yükleyebilmek ve tutarlılığını ve operasyonel sağlığını doğrulayabilmek, verilere yönelik uygun yetkilendirmelerin yerinde kalmasını sağlamaya yardımcı olabilir.  

 
Güvenli: 

  • Commvault ile temiz oda bulutta talep üzerine oluşturulduğundan, organizasyon onu kullanmaya ihtiyaç duyana kadar var olmayacağı için bozulmayacak şekilde tasarlanmıştır. 
  • Commvault temiz odaları izole bir ortamda olduğundan, uygulama testleri ve üretim sistemi yedeklemeleri güvenli bir alanda gerçekleştirilebilir.  
  • Cleanroom Recovery, verilerin temiz olduğundan emin olmak için tehdit taramasını otomatikleştiren Microsoft Defender ile bir entegrasyon içerir.  
  • Ayrıca, Cleanroom Recovery, şirketlerin ihtiyaç duyduklarında uygulamaları ve hizmetleri bilinen temiz bir durumdan yeniden oluşturmalarına olanak tanıyan yetenekleri** içerecektir. Bu, müşterilerin güvenlik ve verimliliği artırırken sunucu operasyonlarını sürdürmelerine yardımcı olabilir. 

Zeki: 

  • Yapay zeka destekli Cleanpoint™ Doğrulaması, müşterilerin son temiz kurtarma noktasını hızla belirlemesini otomatik olarak sağlar.  
  • Kullanıcılar kurtarma dizilerini özelleştirebilir, böylece veriler mantıksal bir sırayla kurtarılır. Kullanıcılar ayrıca VM’leri herhangi bir hipervizörden Azure VM’lerine kolayca dönüştürebilir. 
  • Palo Alto Networks Cortex XSOAR** ile yakında çıkacak bir entegrasyon, Commvault Cloud Cleanroom Recovery’nin gücünü genişletiyor. Müşterilerin, XSOAR’ı kullanarak güvenlik olaylarını araştırmasını ve olayları en son tehdit istihbarat verileriyle zenginleştirmesini sağlıyor; bu sayede tehlikeye atılmış varlıkların adli analiz ve hızlı, güvenli siber kurtarma için temiz bir odaya aktarılması kolaylaştırılıyor.  

https://www.commvault.com/news/commvault-turns-the-concept-of-cleanrooms-on-its-head

E-Bültene Kayıt ol!
E-Bültene Kayıt ol!

Yeniliklerde haberdar ol

E-Bültene Kayıt ol!

Mail adresinizi ekleyerek düzenli haberler, etkinlikler ve yeniliklere hızlı ulaşın!
© 2024 Yönetilen Servisler - DİPLOKİON BİLİŞİM SİSTEMLERİ A.Ş. All rights reserved. Powered By BUBERKA